Wielrennen

Berggeit die in 2005 3e werd in de Giro staat op zijn 36e voor opvallende comeback: "Ik droom van winst in Vuelta"

Berggeit die in 2005 3e werd in de Giro staat op zijn 36e voor opvallende comeback: "Ik droom van winst in Vuelta"

De Venezolaan José Rujano staat voor een opvallende comeback op zijn 36e. De voormalige nummer 3 van de Giro rijdt binnen enkele dagen de Ronde van Tachira, een rittenkoers in eigen land.

Op zijn 36e staat Rujano voor een opvallende comeback. Hij start in de Ronde van Tachira en droomt zelfs van meer. Nochtans hing de berggeit 2 jaar geleden zijn fiets aan de haak. 

In 2005 brak de Venezolaan helemaal door. Hij won een zware bergrit in de Giro en eindigde bovendien als nummer 3 op het podium. Maar het werd een carrière met hoogtes en laagtes. 6 jaar later triomfeerde Rujano nog eens in een bergrit van de Giro. In 2013 reed hij bij VacansOleil voor het laatst voor een Europese ploeg, hij werd bovendien meermaals met doping in verband gebracht. 

Comeback

Maar binnen enkele dagen maakt Rujano dus een opvallende comeback. Samen met zijn 18-jarige zoon start hij in de Ronde van Tachira. "Ik wil een goed voorbeeld zijn voor hem en de fouten die ik heb gemaakt achter mij laten."

Aan ambitie geen gebrek bij de 36-jarige Rujano. "Ik droom er van om de Vuelta te rijden en zelfs mee te doen voor winst. Ik ben er helemaal klaar voor."

Reacties 4 reacties

Gerelateerd nieuws