Wielrennen

Jürgen Roelandts dwingt gunst af bij Movistar

Jürgen Roelandts dwingt gunst af bij Movistar

Sinds 1 januari behoort zijn periode bij BMC officieel tot het verleden en mag Jürgen Roelandts zich Movistar-renner noemen. Men zou kunnen denken dat hij als Belg bij de Spaanse ploeg niets te zeggen heeft, maar niets is minder waar. Roelandts blijkt reeds een bepaalde status verworven te hebben.

Dat kan afgeleid worden uit het feit dat hij in de eerste maanden een vrijgeleide krijgt. "Normaal gezien gaan de meeste topploegen op stage naar Spanje of een ander zuiders land om het klassieke voorjaar voor te bereiden. Ik heb van de ploeg de toestemming gekregen om mijn programma tijdens de voorbereiding uit te stippelen", kondigt Roelandts aan in HLN.

Het hoeft geen betoog dat hij daar zelf heel tevreden mee is. "Ik zie die vrijheid ook wel zitten. Ik weet wat ik moet doen en ken mijn lichaam. De juiste opbouw en de juiste voeding kiezen zijn voor mij geen geheimen meer", beweert een zelfzekere Roelandts.

EIGEN KANS GAAN IN KLASSIEKERS

Dit alles duidt er alvast op dat onze langenoot straks in de voorjaarsklassiekers het kopmanschap krijgt. "Ik ken natuurlijk al die koersen op mijn duimpje en kan mijn kans gaan. Daarnaast kan ik jonge Spaanse renners begeleiden."

Reacties 1 reacties

Gerelateerd nieuws