Wielrennen

Lefevere: "Vorig jaar werd ook gesteld dat we zwakker aan het nieuwe jaar begonnen. En toch pakten we meer zeges dan in 2017"

Lefevere: "Vorig jaar werd ook gesteld dat we zwakker aan het nieuwe jaar begonnen. En toch pakten we meer zeges dan in 2017"

Deceuninck-Quick.Step is klaar voor het nieuwe seizoen. Op de tweede ploegstage in Calpe werd youngster Remco Evenepoel voorgesteld en besprak teammanager Patrick Lefevere het nieuwe seizoen.

Moeilijker doen dan in 2018 wordt ongetwijfeld lastig voor Deceuninck-Quick.Step. Sprinter Fernando Gaviria en klassieke kopman Niki Terpstra vertrokken, terwijl ook het jonge Duitse talent Maximilian Schachmann en onze landgenoot Laurens De Plus voor een avontuur elders kozen. 

Toch deert het Patrick Lefevere weinig. "Vorig jaar werd na het vertrek van Marcel Kittel, Matteo Trentin, Daniel Martin, Gianluca Brambilla, David De La Cruz en Julien Vermote ook gesteld dat we zwakker het nieuwe jaar ingingen en toch pakten we meer zeges dan in 2017", citeert Het Nieuwsblad Lefevere.

56 versus 73

De ploeg won vorig jaar 73 keer, in 2017 klokte het af op 56 overwinningen. Nochtans werden er behalve Remco Evenepoel geen spraakmakende transfers gedaan. "Ik heb er het grootste vertrouwen in dat we de juiste combinatie hebben van ervaren renners en jonge, veelbelovende renners die een stap vooruit kunnen zetten."

"Ik zeg niet dat we opnieuw meer dan zeventig keer gaan juichen, maar met twintig zeges minder zullen we nog altijd de zegeranking aanvoeren. Al wil dat niet zeggen dat de renners nu minder hun best moeten doen", besluit Lefevere. 

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.