Wielrennen

Wanty-Gobert strijdt met 4 andere (Franse) teams voor wildcard Tour: "Ik geef ons 50 à 60% procent kans"

Wanty-Gobert strijdt met 4 andere (Franse) teams voor wildcard Tour: "Ik geef ons 50 à 60% procent kans"

Vijf ProContinentale teams hopen nog op een wildcard voor de Ronde van Frankrijk, maar één team zal teleurgesteld achterblijven. Ploegleider Hilaire Van der Schueren schat de kans 50 à 60% in dat hij met Wanty-Gobert naar de Tour mag.

Met Cofidis, Direct Energie, Vital Concept, Arkea en Wanty-Gobert strijden vijf ploegen voor vier wildcards om naar de Tour te gaan. De afgelopen twee jaar was Hilaire Van der Schueren er telkens bij, maar dit jaar is de kans misschien iets minder groot. "Cofidis en Direct Energie zijn vaste waardes in de Tour", zegt de ploegleider bij Sporza. "Zij zullen zeker een ticket krijgen. De afvaller zal een van de 3 andere teams zijn."

Vital Concept haalde met ex-ritwinnaar in de Tour Pierre Rolland en voormalig Frans kampioen Arthur Vichot twee grote namen. Arkea is dan weer de ploeg van voormalige bolletjestrui Warren Barguil én André Greipel. 

50 à 60% kans

"Ik denk dat we 50 à 60 procent kans maken op een ticket. Gaat ASO voor 4 Franse ploegen of voor 3? Dat is de vraag. Als we niet naar de Tour mogen, moeten we dat aanvaarden. Maar ik ga ervanuit dat we er wel bij zullen zijn", aldus Van der Schueren, die enkele argumenten voorlegt waarom Wanty-Gobert naar de Tour moet. 

Zo is de Waalse ploeg winnaar van de Europe Tour, pakte het de afgelopen twee seizoenen veel publiciteit in de Tour door offensief te koersen vindt de Tour-start plaats in ... België. Maar er is ook nog klimmer Guillaume Martin. "Met Martin hebben we een van de beloftevolle Franse klimmers in onze ploeg. In de vorige Tour brak hij zijn rib bij een vroege val, maar hij rijdt wel heel goed bergop."

Reacties 1 reacties

Gerelateerd nieuws