Wielrennen

Kan Philippe Gilbert in 2019 er het maximum uithalen? "Dat verandert niet veel"

Kan Philippe Gilbert in 2019 er het maximum uithalen? "Dat verandert niet veel"

Het gaat dezer dagen heel veel over Remco Evenepoel bij Deceuninck-Quick.Step. En internationaal is er veel interesse voor de frapatsen van Julian Alaphilippe. Maar wat met Philippe Gilbert in 2019? Kan hij ten volle zijn eigen kans gaan? De sterkte van de ploeg maakt dat niet altijd mogelijk.

Daar kwam Gilbert vorig jaar ook achter. "Over superbenen beschiken en er toch niet het maximum kunnen uithalen: het frustreerde af en toe", geeft Phil toe in Het Laatste Nieuws. "Maar het is nu zo. Ik las dat sommige teams, zoals Jumbo-Visma, ze zelfs willen kopiëren."

We blijven inzetten op meerdere kopmannen - Philippe GilbertDeel deze quote:

Door het vertrek van de winnaar van de Ronde van Vlaanderen schuift hij misschien weer een bank vooruit? "Het is niet dat Terpstra mij in 2018 heeft geblokkeerd. Hij zat gewoonweg in de vorm van zijn leven. Niki is nu weg, maar dat verandert niet veel. We blijven inzetten op meerdere kopmannen."

Ook op zijn 36ste blijft Gilbert jagen op grote triomfen in de klassiekers. "Het wordt moeilijk om Milaan-Sanremo en/of Parijs-Roubaix toe te voegen aan mijn palmares, daar ben ik me van bewust. Maar het motiveert me wel. En wat mij betreft, verleng ik straks gewoon bij deze ploeg. Al staken al enkele andere teams hun licht op."

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.