Wielrennen

Peter Sagan doet het rustig aan: "Denk niet dat mijn conditie beter is dan vorig jaar"

Peter Sagan doet het rustig aan: "Denk niet dat mijn conditie beter is dan vorig jaar"

De Tour Down Under is nog niet begonnen en toch is Peter Sagan al lang terplaatse. Niemand zal hem dus kunnen aanwrijven dat hij niet met zijn sport bezig is. Toch schuwt hij de diepe inspanningen nog even. De Slovaak kiest dit jaar voor een tragere opbouw.

"Ik ben gearriveerd op 4 januari en ben hier sindsdien aan het trainen", zegt Sagan vanuit Australië aan Cyclingnews. "Het is hier veel beter weer dan in Europa. Ik kan dus voldoende kilometers afmalen. Ik neem het dag per dag."

Sagan start in de Tour Down Under, al voelt hij geen druk om te presteren. "Ik denk niet dat mijn conditie beter is dan vorig jaar. Ik zal progressie beginnen maken naarmate de koers verder vordert. Het plan is om trager te starten en dan op te bouwen. Elk seizoen duurt langer en langer. We zullen wel zien voor de sprints. Als ik me goed voel, zal ik proberen en als ik me slecht voel ook."

MINDERE INTENSITEIT

Of hij dit jaar effectief gaat meedoen aan Luik-Bastenaken-Luik, valt nog maar te bekijken. "Ik heb een goede training gehad deze winter, maar de intensiteit was een beetje minder. We zullen zien waar ik sta na Parijs-Roubaix. Als ik er dan door zit, heeft het niet veel zin om Luik-Bastenaken-Luik te rijden.

Reacties 5 reacties

Tags : Peter Sagan

Gerelateerd nieuws