22-jarige Nederlander krijgt de loodzware opdracht om Gaviria te doen vergeten: "In 2019 de lat hoger leggen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
22-jarige Nederlander krijgt de loodzware opdracht om Gaviria te doen vergeten: "In 2019 de lat hoger leggen"
Foto: © photonews

Deceuninck-Quick.Step speelde met Fernando Gaviria en Niki Terpstra twee speerpunten kwijt. De ploeg van Patrick Lefevere rekent op het jonge geweld om hun vertrek op te vangen. Fabio Jakobsen blijft echter voorzichtig.

De 22-jarige Jakobsen is een groot sprinttalent. Dat bewees hij met onder meer winst in de Scheldeprijs en Nokere Koerse. En dat in zijn eerste profjaar. Hij zal mee het vertrek van Gaviria moeten opvangen. "Maar ik zal niet alleen dat gat invullen", vertelde de Nederlander vanop de stage bij Belga.

"Alvaro Hodeg en ik zullen samen zijn plaats innemen, met dat verschil dat wij de Tour niet zullen rijden, maar Elia (Viviani, red.) daar zijn kans zal gaan. Fernando scoorde in heel grote koersen, ik weet nog niet wat ik daar kan realiseren."

"Ik beleefde een geweldig seizoen en bereikte meer dan ik ooit kon dromen"

Het eerste jaar bij de profs was alvast veelbelovend en smaakte naar meer. "Ik beleefde een geweldig seizoen en bereikte meer dan ik ooit kon dromen. Het zal zeker niet gemakkelijk worden om dat te evenaren. In 2019 wil ik de lat iets hoger leggen, deelnemen aan grotere koersen en zien waar ik eindig. Ja, het zou best wel eens kunnen dat ik daardoor minder win dan in 2018, maar ik ben nog altijd maar 22 jaar, ik moet vooral nog veel leren."

Jakobsen zijn eerste grote doel is Kuurne-Brussel-Kuurne, het tweede luik van het openingsweekend. "Veel hangt natuurlijk af van het koersverloop. Maar als we met een kleine groep naar de finish gaan en ik ben daar nog bij, dan hoop ik wel dat het tot een sprint komt en ik dan mijn kans kan gaan", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties