Wielrennen

Ambitieuze Yves Lampaert wil nieuwe stap zetten: "Als ik één wens mag doen..."

Ambitieuze Yves Lampaert wil nieuwe stap zetten: "Als ik één wens mag doen..."

Na het vertrek van Niki Terpstra naar het Franse Direct Energie staat Yves Lampaert dit seizoen een trapje hoger in de rangorde van Deceuninck-Quick.Step. De Belgische kampioen hoopt dan ook een nieuwe stap te zetten in 2019.

Vorig seizoen won de West-Vlaming voor het tweede jaar op rij Dwars door Vlaanderen, maar in juni gaf hij zijn seizoen nog wat extra kleur door de Belgische tricolore te veroveren. En dus zijn de verwachtingen voor het nieuwe seizoen hooggespannen. "De ploeg verwacht meer van mij en ik ook", aldus Lampaert op stage in Spanje. 

"De winter was druk en het was soms wat moeilijk om de rust te vinden die ik wel nodig heb", vervolgt hij bij Sporza. "Maar het is tof dat de mensen waardering hebben voor wat ik gepresteerd heb vorig seizoen. Ik heb ervan genoten, maar het was genoeg."

Ambitieus

Ook dit seizoen mikt Lampaert op de voorjaarsklassiekers. "Ik ben ambitieus en moet mezelf oppeppen dat het mogelijk is om te winnen", klinkt het vol vertrouwen. "Ik kan het van ver proberen en anticiperen, maar anderzijds ben ik ook niet bang om de finales te rijden met de echte grote mannen."

"Ik ken de parcoursen uit mijn hoofd en ik weet dat ik het kan. Als ik één wens mag doen, dan wil ik in 2019 Parijs-Roubaix winnen", besluit hij. 

Reacties 0 reacties

Tags : Yves Lampaert

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.