Chris Froome en Geraint Thomas kunnen (voorlopig) nog op beide oren slapen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Chris Froome en Geraint Thomas kunnen (voorlopig) nog op beide oren slapen

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Er lijkt nog niet meteen een definitief einde te komen aan het bestaan van Team Sky. De nieuwe eigenaars van Sky hebben volgens La Gazzetta dello Sport beloofd dat het tot en met 2021 nog genoeg financiële middelen zal aanreiken om het voortbestaan te verzekeren.

Geraint Thomas, Chris Froome en de andere renners van Sky kunnen voorlopig dus nog op beide oren slapen. Sky werd overgenomen door Comcast en dat bedrijf heeft teammanager Dave Brailsford laten weten dat het in 2020 en 2021 voor 70% van het budget van de wielerploeg zal zorgen. 

Zo kan Brailsford rustig op zoek gaan naar een nieuwe hoofdsponsor om het voortbestaan van de ploeg te verzekeren. Vorige maand beslisten de nieuwe eigenaars van het mediabedrijf iets of wat verrassend dat het niet langer de wielerploeg rond Froome en Thomas zou sponsoren. 

Fusie?

Volgens Velonews is er ook sprake van een fusie tussen Sky en het ProContinentale Israel Cycling Academy, de ploeg van onze landgenoten Ben Hermans en Tom Van Asbroeck. Eigenaar Sylvan Adams zou zo snel mogelijk de stap naar de WorldTour willen zetten. Een fusie met Sky zou dat proces alleen maar kunnen versnellen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties