Drie op een rij: heuglijk nieuws voor Wanty-Groupe Gobert

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5 reacties
Drie op een rij: heuglijk nieuws voor Wanty-Groupe Gobert
Foto: © photonews

Uitstekend nieuws voor Wanty-Gobert. De ploeg van Hilaire Van der Schueren mag in 2019 voor het derde jaar op rij naar de Ronde van Frankrijk. De Belgische ProContinentale ploeg is één van de gelukkige teams die een wildcard heeft gekregen.

Organisator ASO heeft donderdagmiddag twee van de vier wildcards voor de Tour bekendgemaakt. Een wildcard ging naar vaste klant Cofidis, de andere is weggelegd voor het Belgische Wanty-Gobert. 

Voor de ploeg van Jean-François Boulart en ploegleider Hilaire Van der Schueren is het de derde keer op rij dat het naar het grootste wielercircus ter wereld mag. Enkele dagen geleden zei diezelfde Van der Schueren nog dat de kans slechts 50 à 60% groot was dat zijn ploeg voor de Tour uitgenodigd zou worden. Maar de ploeg van de Franse klimmer Guillaume Martin is er dan toch bij. 

ASO heeft nog twee wildcards beschikbaar voor drie kandidaat-teams: Vital Concept (het team van Pierre Rolland), Arkéa Samsic (Greipel en Barguil) en Direct Energie (Terpstra, Calmejane) komen nog in aanmerking, al lijkt die laatste ploeg een certitude te zijn. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties