Wielrennen

Plooit CCC zich straks dubbel voor Greg Van Avermaet? "Dat was een mooie geste van mij"

Plooit CCC zich straks dubbel voor Greg Van Avermaet? "Dat was een mooie geste van mij"

Hoe gaat Greg Van Avermaet het er dit jaar vanaf brengen in de klassiekers? Doordat hij in een gloednieuwe ploeg zit, is het een moeilijk te beantwoorden vraag. Van Avermaet zelf rekent overigens op uitermate gemotiveerde ploegmakkers om hem aan een prijs te helpen.

Van Avermaet geeft vanop stage in Spanje aan Sporza te kennen dat hij invloed had op de transfers. "Ik heb een aantal renners zelf gevraagd om bij mij in de ploeg te komen rijden. Sommige mannen zaten wat op een zijspoor bij hun ploeg. Dat was dus een mooie geste van mij, waardoor ik wel iets terugverwacht van hen. Ik hoop dat die renners boven zichzelf uitstijgen."

Ik ben toch wel trots dat deze ploeg rond mij gebouwd is - Greg Van AvermaetDeel deze quote:

Zijn rol als uithangbord van het team kan hij wel appreciëren. "Bij BMC waren er naast mij nog meerdere kopmannen. Nu ben ik bij CCC de enige kopman. Ik ben toch wel een beetje trots dat deze ploeg rond mij gebouwd is. Ik voel me daarom ook verantwoordelijk om voor resultaten te zorgen."

Met zijn 34 lentes mag Van Avermaet stilaan als ancien beschouwd worden. "Ik begin al tot de ouderen te behoren. Maar ik voel me nog altijd heel fris in het hoofd en ik doe het nog altijd graag. Het wielrennen is veranderd, renners gaan iets langer mee dan vroeger. En ik hoop dat dat bij mij ook het geval is."

Reacties 1 reacties

Gerelateerd nieuws