'Bierbrouwer' en winnaar Parijs-Roubaix bij beloften waagt dit jaar de sprong: "Voorjaarsploegen ondersteunen"

'Bierbrouwer' en winnaar Parijs-Roubaix bij beloften waagt dit jaar de sprong: "Voorjaarsploegen ondersteunen"
Foto: © photonews

Aan jong geweld hebben ze bij Lotto-Soudal zeker en vast geen gebrek. Eén van de jongeren om in de gaten te houden is Stan Dewulf. Hij won bij de beloften Parijs-Roubaix en moet ook bij de profs in de klassiekers zijn ei kwijt kunnen. Tijd voor een nadere kennismaking.

"Ik heb voor Lotto-Soudal gekozen omdat het een redelijk logische overstap is nadat ik er drie jaar bij de U23 gereden heb. Het is een Belgische ploeg en ik denk dat het wel goed is om met een thuisgevoel als neoprof uw carrière te beginnen", toont de 21-jarige Dewulf zijn nuchterheid.

Dat het een interessante kerel is, staat buiten kijf. "In mijn vrije tijd doe ik aan bierbrouwen. Dat is een beetje geëscaleerd. Tijdens mijn studies had ik daar een vak over en met een vriend zijn we daar dan mee begonnen." Het is een hobby zoals een ander.

AFTASTEN IN 2019

Maar wat met de ambities voor het komende wielerjaar? Op dat vlak blijft Dewulf eerder voorzichtig. Het is in elk geval wel zo dat hij vooral op het eerste deel van het jaar mikt. "In 2019 zal het nog een beetje aftasten zijn. Waar ik kan, zal ik de voorjaarsploegen ondersteunen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties