Wielrennen

Vlaamse klassieker schenkt steeds meer aandacht aan vrouwenkoers en pronkt met sterk deelnemersveld

Vlaamse klassieker schenkt steeds meer aandacht aan vrouwenkoers en pronkt met sterk deelnemersveld

Ook bij de Belgische eendagsklassiekers is er geen ontkomen aan de opmars van de vrouwenkoers. Zeker in Vlaanderen hebben ze het begrepen. Of het nu in Gent-Wevelgem is of in de Omloop Het Nieuwsblad. Die laatste koers verwelkomt dit jaar maar liefst twintig UCI-teams.

De Omloop voor vrouwen zal starten in Gent en finishen in Ninove. De rensters hebben dan 123 kilometer afgelegd. Die rensters hadden met een heel pak kunnen zijn als de organisatie alle aanvragen had goedgekeurd. Niet minder dan 45 ploegen wilden de koers betwisten.

Daar moest natuurlijk een keuze in gemaakt worden en dan hou je nog heel wat ploegen over. Uiteindelijk zullen twintig UCI-teams en vier clubploegen aan de start komen van de volgende vrouweneditie van de Omloop Het Nieuwsblad.

PITTIGE WEDSTRIJD

Naast het aantrekken van een sterk deelnemersveld heeft de organisatie zich ook over het parcours gebogen. Met in totaal tien hellingen en vijf kasseistroken belooft het een pittige wedstrijd te worden. Er zijn dus twee hellingen en twee kasseistroken meer dan vorig jaar. 

Reacties 1 reacties

Gerelateerd nieuws