Troepen van Lefevere al snel aan het feest: "Ik voelde wel wat druk na het geweldige seizoen van vorig jaar"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Troepen van Lefevere al snel aan het feest: "Ik voelde wel wat druk na het geweldige seizoen van vorig jaar"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Deceuninck-Quick.Step heeft niet lang moeten wachten op een overwinning in de Santos Tour Down Under. Elia Viviani bezorgde het team van Patrick Lefevere in de eerste rit al meteen de zegeruiker.

De rekening is geopend bij Deceuninck-Quick.Step. Met dank aan Viviani. "De eerste zege van het jaar voor de ploeg, de eerste zege voor mij", vertelde de Italiaanse kampioen bij zijn team. "Het is een prachtige dag. Ik voelde wel wat druk na het geweldige seizoen van vorig jaar, maar nu ben ik meer relaxed en kijk ik uit naar de volgende kansen."

Michael Mørkøv en Fabio Sabatini loodsten de Italiaan in de slotmeters naar voor. Op links wrong Viviani zich naar een opening en liet hij Max Walscheid (Team Sunweb) en Jakub Mareczko (CCC) met sprekend gemak achter zich. "De tegenwind maakte het lastig en chaotisch. Ons plan was om iets langer te wachten om mij in positie brengen."

'Niet eenvoudig'

"Alle teams wilden meedoen, zodat het niet eenvoudig was om ruimte te vinden. Michael en Saba deden zoals altijd geweldig werk. Ondanks dat sommige concurrenten enkele meters pakten, raakte ik niet in paniek en timede ik mijn sprint goed. Toen ik eenmaal de ruimte vond, kon ik voor de zege gaan", aldus Viviani. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties