Dopingzondaar komt met straf verhaal: "In Tour gewurgd door ploegmaat"

Dopingzondaar komt met straf verhaal: "In Tour gewurgd door ploegmaat"
Foto: © photonews

Hij heeft onlangs te horen gekregen dat hij dat hij geschorst wordt voor inname van het verboden product methylhexanamine, maar dat is lang niet het ergste dat Janez Brajkovic heeft meegemaakt. De man die in 2017 nog voor Bahrein reed, komt met een opmerkelijk verhaal naar voren.

De Sloveen onthult enkele dingen in zijn blog. "Er zijn ergere dingen gebeurd in mijn carrière. Ik werd gepest, ik was een buitenbeentje, ik wilde me niet half dood drinken zoals de rest, in de Tour ben ik ooit gewurgd door een ploegmaat, ik werd bedreigd net nadat ik mijn nieuw contract had getekend: ze zouden me kapot maken."

Over wie precies het gaat, wil de renner dan weer (voorlopig) niet onthullen. Hij komt wel nog terug op zijn straf wegens dopinggebruik. "Ik heb kunnen aantonen dat het verboden product via een besmet voedingssupplement, een vleesvervanger, in mijn urine is terecht gekomen en dat ik dit niet bewust gedaan heb. Maar ik voel me zelf verantwoordelijk."

STRENGE STRAF

Brajkovic legt zich neer bij de door de UCI opgelegde sanctie. "Ik vind tien maanden een strenge straf. Ik had dit nog kunnen aanvechten, maar ik heb het geld en de energie niet. Ik leg me erbij neer. Ik wil alleen nog zeggen dat het systeem niet perfect is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties