Ewan wacht in officiële wedstrijden nog op hoofdprijs: "Dat neemt de ontgoocheling niet weg"

Ewan wacht in officiële wedstrijden nog op hoofdprijs: "Dat neemt de ontgoocheling niet weg"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Caleb Ewan blijft voorlopig zijn positieve zelve, ook al heeft hij in de Tour Down Under nog niet kunnen proeven van de overwinning. Voor aanvang van de Australische rittenkoers had hij wel al drie criteriums gewonnen, maar in de officiële wedstrijden is het nog wachten op een eerste zege.

Ewan moest het stellen met een tweede plaats in de tweede rit en reageerde op de Facebookpagina van Lotto-Soudal. "We wisten dat het een zware finish ging zijn met de laatste twee kilometers die lichtjes omhoog liepen. Ik startte de laatste kilometers in de best mogelijke positie, die we in tegenstelling tot gisteren ook konden aanhouden."

Ik was misschien de beste van de sprinters 

Over de voorbereiding was er dus tevredenheid. Over het vervolg niet helemaal. "Het feit dat jongens als Patrick Bevin en Luis Leon Sanchez voorin zaten, bewijst dat het niet makkelijk was voor sprinters om te overleven. Ik was vandaag misschien de beste van de sprinters, maar dat neemt de ontgoocheling niet weg."

De spurtbom van Lotto is er wel van overtuigd dat hij met deze vorm één van de volgende dagen kan oogsten. "Een sprinter is altijd ontgoocheld met een tweede plaats. Maar deze prestatie geeft mijn vertrouwen een boost voor de volgende etappes."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties