Jasper Philipsen had hele goede reden om UAE te verkiezen boven Lotto en Deceuninck-Quick.Step

Jasper Philipsen had hele goede reden om UAE te verkiezen boven Lotto en Deceuninck-Quick.Step
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Met een zesde en een vijfde plaats in de Tour Down Under is het seizoen van Jasper Philipsen goed op gang gekomen. De jonge Belg lijkt de goede keuze gemaakt te hebben met zijn overstap naar UAE. Al had hij ook wel naar Lotto-Soudal en Deceuninck-Quick.Step gekund.

Philipsen heeft alvast geen spijt van zijn keuze voor UAE. "Bij Emirates kan ik mijn eigen ding doen en zonder stress doorgroeien. Ik heb met algemeen manager Joxean Matxin onderhandeld. Matxin legde me uit dat er ini de ploeg nog een ruimte op te vullen was in de klasiekers. En er is het geloof dat ze in mij hebben", stelt Philipsen in HLN.

Maar vooral dat stukje over de klassiekers is belangrijk. Bij Lotto en Deceuninck-Quick.Step is die op te vullen ruimte in de klassiekersploeg er niet. "Dat heeft mee mijn beslissing bepaald natuurlijk. Ik wil snel ervaring opdoen in de klassiekers."

SAMENWERKING MET UNIVERSITEITEN

Bovendien mag de omkadering bij UAE gezien worden. "De ploeg is ambitieus, het budget is goed en ze gaan er verstandig mee om. Er is een samenwerking opgezet met de universiteiten van Kaapstad en Colorado. Dat heeft nog tijd nodig, maar het is veelbelovend."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties