Nóg een extra concurrent voor Tom Dumoulin in het nu al reeds indrukwekkende deelnemersveld van de Giro

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Nóg een extra concurrent voor Tom Dumoulin in het nu al reeds indrukwekkende deelnemersveld van de Giro
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tom Dumoulin heeft van de Ronde van Italië zijn hoofddoel van 2019 gemaakt, maar de Nederlandse kopman van Team Sunweb zal de zege zeker niet cadeau krijgen. Met Fabio Aru heeft er opnieuw een grote naam zijn deelname aan de Giro bevestigd.

Aru staat op 11 mei in Bologna aan de start van de Giro. Vorig jaar keerde de kopman van UAE Team Emirates na twee jaar afwezigheid terug naar de Ronde van Italië, maar dat werd geen groot succes.

De 28-jarige Italiaan kon niet overtuigen en stapte in de 19e etappe van de fiets. Bovendien liet hij ook de Tour de France links liggen. Later kon hij ook in de Vuelta niet overtuigen. 

2x op het Giro-podium

Nochtans is Aru zeker niet de minste. In 2014 brak hij door met een 3e plek in de Giro, een jaar later werd hij zelfs 2e. In 2019 wil Aru opnieuw aanknopen met de successen van weleer. 

Tom Dumoulin, die van de Giro zijn hoofddoel heeft gemaakt, heeft er zo opnieuw een concurrent bij. Het deelnemersveld oogt alvast indrukwekkend, want ook onder andere Simon Yates, Miguel Angel López, Bauke Mollema, Alejandro Valverde, Bob Jungels, Mikel Landa en Egan Bernal hebben al bevestigd dat ze in Bologna aan de start komen. Ook Geraint Thomas overweegt de dubbel Giro-Tour. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties