De Gendt kan zich troosten met prijs van de strijdlust en is nog gelukkiger met iets anders

De Gendt kan zich troosten met prijs van de strijdlust en is nog gelukkiger met iets anders
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Een ritzege was hem vandaag niet gegund, maar Thomas De Gendt kreeg wel de prijs van de strijdlust. Het eerste prijsje van het seizoen voor de aanvalslustige renner van Lotto-Soudal. Hij bleek er niet echt wakker van te liggen. Wel van de weersomstandigheden.

De Gendt is immers één van de renners die al verschillende jaren meedoet in de Tour Down Under. Daar reed hij telkens in dezelfde omstandigheden: onder een blakende zon en een lodende hitte. Wat regendruppels kunnen dan wel eens heel gewenst zijn.

GEDULD LOONT

Dat heeft De Gendt alvast laten blijken. "Ik heb hier zo lang op moeten wachten, maar het is eindelijk gebeurd. Het heeft acht jaar lang geduurd in de Tour Down Under, maar we hebben eindelijk regen gekregen tijdens een etappe. Na drie hete dagen voelde het geweldig", klinkt het.

Op sportief vlak moest hij het dus stellen met de prijslust, maar hij hoeft de hoop op een ritzege in de Australische rittenkoers zeker nog niet op te geven. De zwaarste etappe over Willunga Hill moet er immers nog aan komen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties