Impey draagt eindzege op aan ex-winnaar van Parijs-Roubaix, die laatste profkoers reed in Tour Down Under: "Fantastische ploegmaat"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Impey draagt eindzege op aan ex-winnaar van Parijs-Roubaix, die laatste profkoers reed in Tour Down Under: "Fantastische ploegmaat"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Daryl Impey is de eerste renner die erin geslaagd is om zijn eindzege met succes te verdedigen in de Tour Down Under. De Zuid-Afrikaan droeg zijn eindzege op aan ploegmaat Mathew Hayman.

Hayman zegt na 20 jaar bij de profs het wielrennen vaarwel. De Tour Down Under was zijn laatste kunststukje. "Ik wil deze zege aan Mathew opdragen", aldus Impey. "Hij is een fantastische ploegmaat geweest en had een aandeel in heel wat overwinningen van mij. Het zal een dubbele viering worden vanavond."

Emoties

Hayman boekte zijn grootste succes in Parijs-Roubaix, waar hij in 2016 het zegegebaar maakte. "Er kwamen heel wat emoties los op de laatste klim", aldus de ervaren Australiër. "Ik kon geen betere manier bedenken om te stoppen, niet alleen omdat we wonnen maar ook door de manier waarop we koersten."

"Mijn hele familie was op de klim. Ik wist niet dat ze daar zouden zijn, dus dat was erg speciaal. Ze waren allemaal vrij emotioneel", zei de renner van Mitchelton-Scott nog. "Het was een emotionele week, al zal het besef er pas binnen enkele dagen zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties