Ludo Dierckxsens ziet nieuwe trend ontstaan

Ludo Dierckxsens ziet nieuwe trend ontstaan
Foto: © photonews

Het is intussen meer dan dertien jaar geleden dat Ludo Dierckxsens stopte als wielerprof, maar de liefde voor de fiets is nog altijd niet gaan liggen. Dierckxsens houdt nog altijd nieuwe tendensen in het oog en kan daarbij niet naast de opkomst van de schijfremmen.

Toch was de mountainbikewereld er sneller mee weg dan het wegwielrennen. "De schijfrem vormde vooral een logistiek probleem", stelt de ex-wielrenner bij Sporza. Al waren er ook nog andere kanttekeningen die geplaatst werden. "Je zag wel eens iets opduiken op sociale media over blessures door schijfremmen. Maar dat werd te hard uitvergroot."

GEEN KLAPBAND 

Er zijn ook goede kanten aan, zeker voor wie recreatief met de fiets gaat rijden. "Voor de recreatieve fietser heeft het vooral voordelen. Je kunt onder alle omstandigheden gebruik maken van je remkracht. Zeker op natte wegen is het merkbaar. Mensen met angst gaan langer en veel remmen. Bij een velgrem riskeer je een klapband, bij schijfremmen niet."

Het onderhoud is wel moeilijker en voor de ronderenners onder de profs is het noodzakelijk om met een zo licht mogelijke fiets te rijden. Toch is de trend niet tegen te houden. "Gewone remmen gaan er nog niet meteen uit. Maar meer en meer schuift alles op naar de schijfrem. Dat voel je in de markt zelf."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties