Deceuninck-Quick.Step blijft maar winnen: "Ik zal mijn best doen om de leiderstrui te verdedigen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Deceuninck-Quick.Step blijft maar winnen: "Ik zal mijn best doen om de leiderstrui te verdedigen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Met een krachtige versnelling in de laatste kilometer bezorgde Bob Jungels zijn team Deceuninck-Quick.Step een nieuwe overwinning in de Ronde van Colombia. De tevredenheid was dan ook groot.

Eerder mocht ook zijn jonge ploegmaat Alvaro José Hodeg het zegegebaar maken in Colombia. "Ik ben blij dat het zo goed gaat met de ploeg en dat ik mijn eerste zege beet heb in dit mooie land", reageerde Jungels bij zijn team. "Het was toch wel een verrassing voor mij dat dit eigenlijk een rit voor de sprinters was."

"We moesten 6 keer over een zware klim van 1,5 kilometer. Bovendien zaten er ook enkele gevaarlijke renners voor het algemene klassement mee in de ontsnapping. Mijn ploegmaats hebben echter knap werk verricht en hebben me vertrouwen gegeven om het af te maken in de finale, toen er niet veel snelle jongens meer overbleven", aldus de Luxemburgse ex-winnaar van Luik-Bastenaken-Luik. 

Leiderstrui

Als toetje mag Jungels vanaf zaterdag ook in de leiderstrui fietsen. "Een speciale bonus, ik ben dan ook trots dat ik de trui mag dragen. Ik zal mijn best doen om de trui te verdedigen, al wordt het ongetwijfeld moeilijk met enkele zware ritten voor de boeg en enkele betere klimmers dan mij. Maar ik voel me goed en zal mijn best doen", besluit Jungels. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties