Van Avermaet trekt zich op aan het positieve: "In het verleden twintigste, nu tweede"

Van Avermaet trekt zich op aan het positieve: "In het verleden twintigste, nu tweede"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Een verraderlijke etappe met een lastige klim aan het einde: dat moest voer zijn voor Greg Van Avermaet. De kopman van CCC werd vooraf dan ook aangeduid als de te kloppen man in de tweede rit van de Ronde van Oman. Uiteindelijk kon hij geen rol van betekenis spelen, al probeerde hij wel.

Op de klim voelde Van Avermaet alvast dat hij over goede benen beschikte. "Ik ben tevreden met mijn conditie. Het ging goed op de slotklim. In de voorbije jaren kwam ik vaak maar als twintigste boven. Nu was ik tweede op de top", stelt onze landgenoot vast in Het Laatste Nieuws.

VERSNELLING NIET GOED GENOEG

Van Avermaet viel zelf nog aan, maar het peloton gaf hem geen vrijheid. Bovendien was Lutsenko al gaan vliegen. "In het verleden maakte een renner als Nibali deze beklimming altijd hard. Dan werd het peloton toch uitgedund. Mijn versnelling was niet goed genoeg om een grote kloof op het peloton te maken."

Hij betreurde het toch wel een beetje, Greg Van Avermaet. Het zal geen evidentie worden om een andere etappe op zijn naam te schrijven tijdens deze Ronde van Oman. "Dit was de aankomst die mij het beste lag. Ik heb spijtig genoeg niet kunnen winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties