Yves Lampaert: "Kopman? Dat klinkt raar voor mij"

Lode Nuyts
Lode Nuyts
| 3 reacties
Yves Lampaert: "Kopman? Dat klinkt raar voor mij"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Yves Lampaert krijgt dit seizoen enkele streepjes bij op de mouwen door het vertrek van Niki Terpstra. De Belgische kampioen staat voor zijn eerste voorjaar als kopman van de troepen van Patrick Lefevre.

Belgisch kampioen Yves Lampaert voelde afgelopen winter dat de verwachtingen rond zijn persoon gestegen zijn. "Ik heb een heel andere winter gehad dan andere jaren. Het was drukker, maar toch heb ik er ook van kunnen genieten. Ik krijg veel vertrouwen van de ploeg maar ik voel ook dat de verwachtingen groter zijn. Ik ga mijn stinkende best doen en hopen dat het goed gaat", aldus de West-Vlaming bij Sporza.

Genieten

Toch legt Lampaert zichzelf niet al te veel druk op. "Ik wil vooral genieten van het koersen in de driekleur. Ik verwacht dat er meer supporters mij zullen aanmoedigen, het zal speciaal zijn. Die Belgische trui geeft me vleugels."

In het tussenseizoen is Lampaert een plaatsje gestegen in de pikorde. "Ik heb in het voorjaar mijn plaats opgeëist, de afgelopen jaren is gebleken dat ik zeker mijn rol kan spelen in de klassiekers. Samen met Stybar en Gilbert zijn we met meerdere kopmannen en dat kunnen we ook uitspelen in de finales", verklaart de Belgische kampioen in Sportweekend

Toch is het voor de West-Vlaming nog steeds vreemd om te horen dat hij kopman is. "Ik ben van nature een beetje een twijfelaar, ik ben bescheiden. Het is voor mij heel onwennig om te horen dat ik kopman van dit team ben. Dat klinkt echt raar voor mij. Maar dat wilt niet zeggen dat ik denk dat ik er niet klaar voor ben. Ik hoop dat ik dit voorjaar kan bevestigen", besluit Lampaert. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties