Ambitieuze Naesen wil komaf maken met 2018: "De meesten zijn die pech al lang vergeten"

Redactie
| 0 reacties
Ambitieuze Naesen wil komaf maken met 2018: "De meesten zijn die pech al lang vergeten"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Oliver Naesen is na een pechseizoen in 2018 één van de renners om dit jaar in de gaten te houden. De voormalige Belgische kampioen is alvast sterk begonnen in Oman, waar hij al eens 5e en 7e werd.

De renner van AG2R-La Mondiale is uit op revanche na 2018. "Eigenlijk wel", bekent hij in Het Nieuwsblad. "Er wordt snel vergeten hoeveel pech ik heb gehad in het voorjaar. De meesten zijn dat al lang vergeten en denken dat ik slecht presteerde."

Pech, pech en nog eens pech

Al zal Naesen zeker niet veiliger koersen. "Na het seizoen hebben we met de ploeg een debriefing gehouden en beelden bekeken: wat had ik kunnen doen om die pech te vermijden? In Harelbeke vallen ze boven op La Houppe op 110 kilometer van de meet. Ik zat daar dertigste en de negenentwintigste ging op de grond liggen. Moet je zo ver voor de finish al in de top tien zitten?"

"Eerder reed ik in de Omloop heel de dag vooraan, vol in de wind. Kreeg ik het verwijt dat ik een domme coureur was die te vroeg zijn cartouches verschoot. Wat is het dan? In Dwars door Vlaanderen viel ik omdat twee mannen voor mij, tijdens de plaspauze, in elkaar haakten. Tot vorig jaar viel ik bijna nooit. Ik was de man van één valpartij per seizoen. Nu ja, die statistiek mag je nu voor altijd in de prullenmand gooien."

Sturen kon 'Oli' nog steeds. In de rest van het jaar kwam Naesen niet meer ten val. "Het was gewoon pech. Als ze links vooraan vielen, zat ik links vooraan. Als ze rechts achteraan vielen, zat ik rechts achteraan. Ze hadden het op mij gemunt! Ik straalde wellicht negatieve karma uit en de goden waren kwaad. En dat was jammer, want ik was echt in vorm", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties