Greg Van Avermaet grijpt opnieuw naast de zege en moet alleen een Italiaan voor zich dulden in Oman

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Greg Van Avermaet grijpt opnieuw naast de zege en moet alleen een Italiaan voor zich dulden in Oman
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Opnieuw nét niet voor Greg Van Avermaet. De vierde etappe in de Ronde van Oman is uitgedraaid op een sprint en daarin moest onze landgenoot van CCC alleen de Italiaan Sonny Colbrelli voor zich dulden. Er eindigden nog drie Belgen in de top tien.

Met de jonge Van Hooydonck (CCC), Ian Boswell (Katusha-Alpecin) en Darwin Atapuma (Cofidis) trokken drie renners in de aanval. Zij kregen later het gezelschap van de Fransmannen Jeremy Leveau (Delko Marseille Provence) en Damien Gaudin (Direct Energie). 

Maar in het peloton bepaalden CCC en UAE Emirates het tempo. Bij de oranje formatie was het plannetje om de koers zo hard mogelijk te maken en het aantal concurrenten voor Greg Van Avermaet te verminderen. Het werkte, want onder meer Greipel en Coquard moesten de rol lossen. 

Vluchters houden lang stand

Van Hooydonck en zijn kompanen werden uiteindelijk pas op een kilometer van de streep ingerekend. In de sprint stond er geen maat op Colbrelli. Hij bleef Van Avermaet en de Fransman Clément Venturini voor. Bovendien eindigden er met Benjamin Declercq (zesde), Baptiste Planckaert (achtste) en Milan Menten (negende) nog drie Belgen in de top tien. 

Alexey Lutsenko (Astana) blijft dan weer leider, al nadert Van Avermaet door de bonificatieseconden tot op 14" van de Kazach. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties