Interview met Serge Pauwels: "CCC wil breken met BMC van vroeger" & "Oudste dochter vindt het niet leuk dat papa altijd weg is"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Interview met Serge Pauwels: "CCC wil breken met BMC van vroeger" & "Oudste dochter vindt het niet leuk dat papa altijd weg is"
Foto: © photonews

Nieuw seizoen, nieuw avontuur voor onze landgenoot Serge Pauwels. Na vier jaar bij Dimension Data (en MTN-Qhubeka) koos de Belgische klimmer voor een avontuur bij het Poolse CCC. In aanloop naar het nieuwe seizoen had Wielerkrant.be een gesprek met de immer sympathieke Pauwels.

Serge, hoe was de eerste kennismaking met je nieuwe ploeg?
"Alles is super goed meegevallen", vertelt Pauwels. "In december zijn we een eerste keer samengekomen. Ik was heel verbaasd hoe het allemaal georganiseerd is. De oude structuur van BMC is hier nog steeds en die behoort toch tot de top drie van de wereld. Heel fijn om in zo'n ploeg terecht te komen. De sfeer is hier echt heel tof."

Bij CCC kom je in een internationaal gezelschap terecht, met toch ook vier andere Belgen (Van Avermaet, Van Hoecke, Van Keirsbulck en Van Hooydonck, red.). 
"Ik heb in het verleden nog in internationale ploegen gereden. Het was bij Cervélo en Sky ook zo. Met de Belgen vormen we een hele leuke groep, al rijden die andere vier meer samen dan ik. Maar renners als Laurens (ten Dam) en Simon (Geschke) ken ik al een tijdje van in het peloton. Er is respect van de twee kanten in de ploeg. Bij BMC zijn ze blij dat de Polen kwamen, de Polen zijn dan weer zeer fier dat ze tot de WorldTour behoren."

Je tracht al jaren een rit in de Tour te winnen. Is dat ook dit seizoen het grote doel? 
"Ik hoop terug naar de Tour te gaan. In deze ploeg heb ik de vrijheid om voor ritwinst te gaan. Er is geen echte klassementsrenner, dus we kunnen met een aanvallende ploeg en met veel types zoals ik naar de Tour gaan."

Je zegt het: jullie hebben geen echte klassementsrenner bij CCC.
"CCC wil ook breken met het BMC van vroeger. In de toekomst zal er wel een klassementsman komen, maar momenteel is dat geen probleem. GreenEdge (nu Mitchelton-Scott, red.) heeft dat de eerste jaren ook niet gehad, maar zij zijn uitgegroeid tot één van de beste ploegen ter wereld."

Hoe ziet - behalve de Tour - jouw programma er verder uit? 
"Vergelijkbaar met de vorige jaren qua opbouw, al zal ik enkele andere koersen rijden. Ik hoop in de Waalse klassiekers goed te zijn en in rittenkoersen zoals het Baskenland en Romandië mijn kans te grijpen. En hopelijk meegaan op de manier waarop de ploeg van start is gegaan."

Door te winnen?
"Door tijdens het seizoen zo veel mogelijk te winnen, ja. Op dit moment zijn we goed bezig. Greg wint een rit in Valencia, Bevin in Australië (Down Under, red.). Voor het seizoen hebben we enkele keren gezegd: 'het is te hopen dat het meteen lukt', want het kan twee kanten op. Als het niet lukt, komen de twijfels bij de pers. Maar nu beleven we het omgekeerde. Een betere start konden we ons niet wensen. En dat zorgt toch wel voor gemoedsrust."

Eind september wordt het WK in Yorkshire gereden. Jij won daar twee seizoenen geleden...? 
"Klopt. Maar ik denk eerlijk gezegd dat het geen parcours voor mij is. Natuurlijk zal ik er rijden als de bondscoach mij nodig heeft. Maar het zal niet echt heel lastig zijn in Yorkshire. Al hebben we met ons land wel enkele uitgesproken favorieten."

Tot slot, hoe moeilijk is het om zo vaak van huis te zijn en je twee dochters Odile en Marcelle te moeten missen?
"Het is iets moeilijker dan vroeger. Mijn oudste zei niet zo lang geleden voor de eerste keer dat ze het niet leuk vindt dat ik altijd weg ben. Ik probeer uit te leggen waarom papa altijd weg is. Iets met centjes en een boterham. (lacht) Natuurlijk ben je als wielrenner veel van huis. Het is geen 9 to 5, hé."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties