Oliver Naesen 'proefkonijn' van ... Eddy Merckx: "Ik vind dat super"

Redactie
| 0 reacties
Oliver Naesen 'proefkonijn' van ... Eddy Merckx: "Ik vind dat super"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Oliver Naesen wil in 2019 vooral afrekenen met zijn pechvoorjaar van 2018 en kan daarbij ook beroep doen op een nieuwe fiets van Eddy Merckx. "Super", vindt de ex-Belgische kampioen.

Bij AG2R-La Mondiale zijn ze deze winter overgeschakeld naar de fietsen van de beste renner aller tijden: Eddy Merckx. "Ja, Ridley heeft dat merk overgekocht en is het nu aan het heruitvinden", vertelt Naesen in Het Nieuwsblad. "Wij rijden met de Stockeu 69 en die is tiptop. Die fiets is gebaseerd op de Helium van Ridley."

"Die allroundbike is ideaal voor klimmers en klassieke coureurs zoals ik. Maar er is ook een nieuwe op komst: de 525. Ik mag die mee testen en tegen de Tour moet die juist afgesteld zijn. Die fiets en is sneller en aerodynamischer. Ideaal voer snelle, vlakkere ritten in rittenwedstrijden."

Proefkonijn

Eigenlijk kunnen we dus stellen dat Naesen een soort van proefkonijn van Eddy Merckx is. "Ja, en ik vind dat super. Ik heb alle telefoonnummers van de bazen en ingenieurs van Ridley en zit constant met hen te chatten. Ik heb in de winter, in de sneeuw, ook getest op de kasseien. In de buurt van Hem, in functie van Parijs-Roubaix."

"Het was een rondje van vijf kilometer en iedere ronde reed ik met andere tubes, andere druk. Vijftien rondjes heb ik gedaan. Ik was bevroren, maar het is echt tof dat ik mee in dat proces zit. Binnenkort krijg ik ook een rondleiding in de fabriek", aldus de renner uit Berlare. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties