Tweede eindzege op rij voor Tim Wellens? "Ziekte heeft langer aangesleept dan oorspronkelijk gedacht"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Tweede eindzege op rij voor Tim Wellens? "Ziekte heeft langer aangesleept dan oorspronkelijk gedacht"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Door ziekte moest Tim Wellens nog verstek geven voor de Ster van Bessèges, maar de Limburger verdedigt wel zijn eindzege van vorig jaar in de Ruta del Sol. Al denkt Wellens nog niet topfit te zijn.

Wellens weet dat de conditie nog niet helemaal top zal zijn na zijn ziekte. "Ik ben volledig hersteld van de virale infectie, maar de ziekte heeft toch wat langer aangesleept dan oorspronkelijk gedacht", vertelt hij bij zijn team. "Na een week platte rust heb ik de trainingen hervat. Ik kom zeker met goede benen aan de start, maar ik zal sowieso het effect voelen van een week niet trainen."

Vorig jaar was Wellens nog de beste in Andalusië. Opnieuw winnen wordt moeilijk. "Aangezien ik niet mijn volledige trainingsschema kon afwerken, is de Ruta del Sol – in vergelijking met vorig jaar - iets minder een doel op zich. Ook dit jaar probeer ik natuurlijk een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten, maar daarnaast zijn de wedstrijdkilometers richting de Omloop Het Nieuwsblad ook mooi meegenomen."

"Ik mik eerder op een mooie eindnotering, maar die gaat hand in hand met een goede rituitslag"

"Als het rittenschema het toelaat, train ik misschien nog wat bij in functie van die wedstrijd. Ik mik dus eerder op een mooie eindnotering, maar die gaat hand in hand met een goede rituitslag."

Ook de proef tegen klok wordt iets om naar uit te kijken. "De individuele tijdrit wordt ook cruciaal. Ik kijk uit naar mijn eerste tijdrit van het jaar aangezien ik gewerkt heb aan die discipline. Ik ben benieuwd of dat ook zijn vruchten zal afwerpen", hoopt Wellens. "De voorlaatste etappe bevat een vrij lange beklimming maar in tegenstelling tot de pure klimmers, speelt het wel in mijn voordeel dat de aankomst na een lange afdaling ligt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties