Van Avermaet toont opnieuw dat de conditie er is, maar baalt toch: "Misschien was ik te braaf"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 15 reacties
Van Avermaet toont opnieuw dat de conditie er is, maar baalt toch: "Misschien was ik te braaf"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tweede ereplaats op amper twee dagen tijd voor Greg Van Avermaet. De kopman van het Poolse CCC moest na zijn derde plek van gisteren genoegen nemen met een tweede plek in de vierde etappe. Alleen Sonny Colbrelli was sneller dan onze landgenoot.

"We hadden een geweldig plan met de ploeg: iemand mee in de ontsnapping sturen om zo de wedstrijd hard te maken en veel sprinters kwijt te spelen om mijn kansen te verhogen", doet Van Avermaet zijn verhaal. "Op het einde waren er nog veel snelle jongens over. In de sprint was ik misschien iets te braaf en liet ik een gat voor een andere renner."

Anders had er volgens Van Avermaet meer ingezeten. "Als ik het gat gedicht had, was het misschien een ander verhaal geweest. Een teleurstelling voor mij, want de ploeg werkte hard en ik had het graag afgemaakt met een zege. Jammer genoeg kwam die er niet", baalde de Waaslander. 

Vorm is meer dan oké

Al is één ding zeker: het gaat goed met Van Avermaet. "Mijn vorm is vrij goed. Ik ben blij met de manier waarop het loopt, zeker bergop. Dit geeft mij alleen maar meer vertrouwen voor de komende wedstrijden. Het was al leuk om in Valencia te winnen en een tweede en derde plek in Oman tonen aan dat de conditie er is, maar ik verkies toch een overwinning", aldus de CCC-renner. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties