Groot voordeel voor Terpstra aan vertrek bij Quick.Step: "Dat is het mooiste"

Groot voordeel voor Terpstra aan vertrek bij Quick.Step: "Dat is het mooiste"
Foto: © photonews

Het is ongetwijfeld wennen voor Niki Terpstra, nu hij de andere jongens van 'The Wolfpack' moet missen. Bij Direct Energie zal alles toch in een andere sfeer verlopen. Anderzijds hoeft hij de status van kopman niet met anderen delen en dat bevalt hem zeer.

Wanneer het straks om de knikkers gaat, krijgt Terpstra zes renners in zijn dienst. "Het is totaal anders", geeft de Nederlander aan in Het Laatste Nieuws. "Dat groepje dat de klassiekers gaat rijdenheeft potentie; de renner zijn enorm gemotiveerd, dat geeft mij ook motivatie. Als de jongens nu met een gericht doel kunnen rondrjden, zal er meer uitkomen dan normaal."

Maar is de kans niet kleiner dat Terpstra nu als winnaar uit zo'n grote klassieker kan komen? "Ik denk het niet. Natuurlijk was het super om zo'n ploeg als Quick.Step achter me te hebben. Maar ik heb nu ook een team achter me dat volledig voor mij gaat. En ik hoef geen rekening te houden met anderen."

DRUK WERKT MOTIVEREND

Vooral dat laatste maakt toch wel het verschil. "Dat is het mooiste, als je zelf de kopman bent. Persoonlijk is het iets wat ik bereikt heb. Ik moet het nu gaan doen. Die druk motiveert me. Er zullen renners zijn die daardoor instorten. Ik niet. Als je vertrouwen hebt, straal je dat uit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties