Beste Belg in Ronde van Oman: "Vorig jaar bijna in rolstoel beland"

Redactie
| 1 reacties
Beste Belg in Ronde van Oman: "Vorig jaar bijna in rolstoel beland"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De beste Belg in de Ronde van Oman is momenteel een renner van het bescheiden Wallonie-Bruxelles: de 28-jarige Eliot Lietaer (archieffoto, nvdr). Nochtans scheelde het niets of de voormalige renner van Sport Vlaanderen-Baloise had vorig jaar in een rolstoel gezeten.

Lietaer staat na zijn knappe prestatie in de koninginnenrit 7e in het algemene klassement. Sterk. Al had het ook helemaal anders kunnen uitdraaien voor Lietaer. "In februari vorig jaar moest ik een gezwel aan het achterwerk laten verwijderen", vertelt hij in HLN. "Ik was daardoor twee weken buiten strijd."

"Ik begon ook last te krijgen in mijn oog. De oogarts stelde een netvliesbreuk vast. Waarschijnlijk het gevolg van een valpartij. Ik moest meteen binnen voor een operatie. Het risico was dat ik mijn rechteroog zou verliezen." In maart van vorig jaar werd de onfortuinlijke renner geopereerd. "Dan is er iets heel spijtigs gebeurd."

Onwel op toilet

"Ik ging naar het toilet en daar werd ik onwel. Ik viel achterover en brak mijn ruggenwervel D12. Ik heb geluk gehad dat de zenuw niet beschadigd was en dat ik niet in een rolstoel ben beland." Lietaer moest zes weken in bed blijven na die val. "Daarna heb ik bloed, zweet en tranen gelaten bij de kine. Op 1 augustus reed ik mijn eerste koers. En nu sta ik hier."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties