Greipel op zoek naar beste vorm: "Ik voel me helemaal niet goed"

Redactie
| 0 reacties
Greipel op zoek naar beste vorm: "Ik voel me helemaal niet goed"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Ronde van Oman is voorlopig nog geen succes voor André Greipel, die zijn tweede rittenkoers voor zijn nieuwe werkgever Arkéa-Samsic rijdt.

Greipel voelt zich welkom bij zijn nieuwe werkgever, maar qua resultaten is het voorlopig maar pover. "Taal is geen probleem. Ik spreek Frans", vertelt hij in HLN. "Ik ben 36, ja, maar ik ben ambitieus en ik wil dat team helpen. Ik heb geen sterallures."

Gabon

In Gabon schoot de Duitser een eerste keer raak. Het blijft voorlopig bij die ene ritzege in een pover deelnemersveld. Al was de trip naar Afrika niet naar de zin van Greipel. "We willen een wildcard voor de Tour. Je moet dus alles proberen om koersen te winnen. Ik ben professioneel: als mijn sportdirecteur me vraagt om Gabon te rijden, dan rijd ik Gabon. Of ik daar graag naartoe ging? Dat antwoord sla ik liever over."

Al is het verder nog zoeken voor Greipel. "Ik voel me helemaal niet goed. In de dinsdagrit had ik met de besten over de slotbeklimming van Al Jabal Street moeten komen. Dat was niet mogelijk. Ik mis conditie. Het niveau is hoog. Bergop duw ik dezelfde waarden als in 2014. Blijkbaar gaan ze sneller. Ik zie Alexander Kristoff met de besten naar boven rijden. Normaal moet ik kunnen wat hij kan", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties