Met ambitie naar het WK in Polen: "Voor mij telt enkel die regenboogtrui"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Met ambitie naar het WK in Polen: "Voor mij telt enkel die regenboogtrui"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het duo Kenny De Ketele en Robbe Ghys is een kanshebber voor goud op het WK baanwielrennen in Polen. Die laatste is gebrand op de wereldtitel.

Vorig jaar pakten De Ketele en Ghys al goud op het EK in Glasgow, dit jaar willen ze ook op het WK een gooi doen naar eremetaal. "Na een zware sessie hebben we nog wat geoefend op de ploegkoers", vertelde Ghys bij Sporza. "Kenny straalde zo veel kracht uit en dat gaf me onmiddellijk veel vertrouwen. Kenny zei zelf ook: 'Hoe goed gaat dit hier al?' Ik had het gevoel dat we vlogen op training."

Alles verloopt dus naar wens. "Momenteel is mijn conditie super. Ik heb wegens ziekte wel moeten afzeggen voor de Ster van Bessèges. Misschien had ik dus nog een tikje verder kunnen staan, maar de trainingen gaan zo goed dat ik denk dat we er klaar voor zijn."

Denemarken grootste concurrent

De Ketele en Ghys zijn kanshebbers voor goud, maar Ghys houdt ook rekening met heel wat andere landen. "De grootste concurrenten op het WK worden de Denen. Ik denk dat zij op 1 staan. Daarachter zet ik de Australiërs en de Spanjaarden. Het wordt een beetje afwachten wat de grote teams gaan doen, maar misschien kunnen wij daar wel van profiteren."

"Op het WK telt maar 1 plaats en dat is de eerste. Dus daar gaan we voor. Lukt dat niet, dan zullen we na een goeie koers of een podiumplaats misschien ook wel tevreden zijn. Maar eigenlijk telt voor mij enkel die regenboogtrui."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties