De grote droom van John Degenkolb is nog altijd intact

De grote droom van John Degenkolb is nog altijd intact
Foto: © photonews

Hij is klaar voor een comeback langs de grote poort. Echt deze keer. John Degenkolb heeft enkele pechjaren achter de rug. Vooral de aanrijding op training in 2016 hakte er fel in. Nu hij zich goed heeft kunnen voorbereiden, gaat de Duitser opnieuw zijn droom najagen.

De valpartij in de Ronde van de Algarve lijkt slechts een kleine voetnoot te worden. Gelukkig maar. Voorts gaat alles goed met John Degenkolb. "In principe ben ik nu wel honderd procent", stelt hij iedereen gerust in HLN. "Dat is een tijdje geleden. Het was een goeie winter, ik heb goed getraind, ik ben niet één keer ziek geweest. Hout vasthouden, want het is zo belangrijk."

MET TOPCONDITIE NAAR MILAAN-SANREMO

Het moet dus zijn jaar worden. "Ik wil weer een belangrijke rol spelen in de klassiekers. Een Monument winnen blijft het doel, de grote droom. Jullie Vlamingen willen altijd horen hoe belangrijk ik de Ronde van Vlaanderen vind. Mijn voorjaar is opgebouwd om in topconditie aan de start van Milaan-Sanremo te zijn. Van daar tot Roubaix wil ik er elke koers staan."

Dat de ploegmaat van Jasper Stuyven vorig jaar voor de neus van Lampaert en Van Avermaet een Tourrit won, was al een ferme opsteker. "Het was een bevestiging, ja. Ik was door een heel zware periode gegaan. Ik heb daar getoond dat ik het nog kan. Dat was belangrijk voor mezelf en voor de mensen rond me. Het zorgt voor vertrouwen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties