Indrukwekkende Tim Wellens steviger leider in de Ruta del Sol na straffe zege in tijdrit

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 28 reacties
Indrukwekkende Tim Wellens steviger leider in de Ruta del Sol na straffe zege in tijdrit
Foto: © photonews

Tim Wellens heeft een gouden zaak gedaan in de Ruta del Sol. De Truienaar van Lotto Soudal won vrijdag de moeilijke tijdrit voor enkel ronkende namen en is zo steviger leider in het klassement.

"Ik kijk uit naar mijn eerste tijdrit van het jaar aangezien ik gewerkt heb aan die discipline. Ik ben benieuwd of dat ook zijn vruchten zal afwerpen." Dat waren de woorden van Tim Wellens voor de Ruta del Sol. De Lotto Soudal-renner mag zelf zijn conclusie maken, in wat toch steeds meer 'zijn' rittenkoers begint te worden, want Wellens won bij de profs nooit eerder een tijdrit in zijn carrière. 

De 16,2 kilometer tussen Mancha Real en La Guardia de Jaen waren allesbehalve vlak en dus een ideale test voor de Truienaar. Bij de toppers zorgde Kruijswijk voor een uitstekende richttijd, maar 2 Astana-renners en Wellens deden nog beter.

Astana versus Wellens

Ion Izagirre evenaarde de tijd van Kruijswijk, maar deed nét iets beter, terwijl Fuglsang 7 seconden beter deed. Wellens, als leider als laatste van start, zat onderweg constant in de buurt van de tijd van Fuglsang, maar in het slot maakte de Limburger dan toch nog het verschil.

Hij deed 2 seconden beter dan de Deen en pakte zo zijn tweede zege op drie dagen tijd. Dankzij zijn overwinning is Wellens vanzelfsprekend steviger leider in het algemene klassement. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties