Redenen genoeg waarom dit het jaar van Van Avermaet kan worden

Redenen genoeg waarom dit het jaar van Van Avermaet kan worden
Foto: © photonews

Greg Van Avermaet heeft de start van het seizoen zeker niet gemist. Toeval is dat ook niet. Van Avermaet is immers het type renner dat er heel het jaar staat. Maar deze keer zou de ultieme beloning wel eens kunnen volgen in de koersen waar hij echt van droomt.

In de Ronde van Valencia was hij goed voor een ritzege, in de Ronde van Oman was hij er meerdere keren dichtbij. Greg Van Avermaet is goed, niet aan twijfelen. En dat zo vroeg al op het seizoen. Dat is altijd een meevaller. Veel belangrijker dan die ene zege is het gevoel dat de conditie goed is. Dat zorgt voor zoveel vertrouwen. Op elk parcours dat hem ook maar enigszins ligt, denkt Van Avermaet ongetwijfeld dat hij kan meedoen voor winst.

Daarmee heeft hij eigenlijk al een bonus op zijn concurrenten die straks ook willen oogsten in de klassiekers. Velen van hen zijn op dit moment van het jaar nog in opbouw. Ze werken er naar toe en het kan ook gerust zijn dat dit een even goede aanpak is, maar Van Avermaet weet al dat het goed zit.

CONCURRENTIE UIT OMAN TELT STRAKS NIET MEE

Het verhaal van het deelnemersveld werkt ook omgekeerd evenredig. In de Ronde van Oman ondernam Greg een paar pogingen om een rit te winnen, maar was het telkens net niet. Het is weinig waarschijnlijk dat de renners die hem daar wisten te kloppen nog een paar maand verder gaan op hun elan en straks ook gaan verbazen in de topklassiekers. Met hen hoeft hij in wedstrijden als Vlaanderen en Roubaix slechts beperkt rekening te houden.

Bovendien is er ook het gegeven van zijn ploeg. Zo een heel team rond je zien bouwen, het moet toch iets speciaal zijn. Niet iedereen kan dat meemaken. Het moet enorm motiverend werken. Met zijn 33 jaar is hij ook op een leeftijd gekomen dat hij bij de anciens mag gerekend worden. Hij heeft ondertussen al vanalles meegemaakt. Zijn deel van de pech heeft hij zeker gehad.

VLEKJE OP PALMARES OPVULLEN

Van Avermaet heeft al een mooie carrière uitgebouwd, maar de Ronde van Vlaanderen ontbreekt nog op zijn palmares. Gezien de vele inspanningen zou het zonde zijn moest hij die wedstrijd niet toch een keertje winnen. Op dit moment van zijn loopbaan heeft hij al voldoende tegenslagen overwonnen. Hij is ervaren genoeg, de vorm is daar... Niet verbaasd zijn als hij straks op 7 april echt kan 'cashen' en daarop voortborduurt om van 2019 helemaal zijn jaar te maken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties