Remco Evenepoel maakt zich op voor WorldTour-debuut, Deceuninck.Quick.Step mikt op ritzege(s)

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Remco Evenepoel maakt zich op voor WorldTour-debuut, Deceuninck.Quick.Step mikt op ritzege(s)
Foto: © photonews

Van 24 februari tot 2 maart wordt de UAE Tour afgewerkt. Deceuninck-Quick.Step mikt op ritzeges met Elia Viviani, maar ziet ook Remco Evenepoel zijn grote debuut in de WorldTour maken.

Elia Viviani wordt het speerpunt van de ploeg van Patrick Lefevere. Hij krijgt onder meer Michael Morkov en Fabio Sabatini mee, die de Italiaan een perfecte lead-out moeten bezorgen. Viviani wil zijn derde zege van het seizoen pakken na een ritzege in de Tour Down Under en Cadel Evans Road Race, twee koersen in Australië.

Evenepoel

Maar natuurlijk is het ook uitkijken naar het WorldTour-debuut van Remco Evenepoel, die in zijn eerste rittenkoers bij de profs meteen top 10 reed in de Ronde van San Juan. In de UAE Tour is het deelnemersveld nog een pak sterker. Afwachten of het Vlaams-Brabantse toptalent dus ook daar zijn mannetje staat. 

"We komen naar hier met Elia als leider. We hebben een ervaren sprinttrein en hebben er alle vertrouwen in dat hij voor ritwinst kan meedoen", zegt ploegleider Geert Van Bondt. "We zijn ook benieuwd hoe Dries (Devenyns), James (Knox) en Remco het op de aankomsten bergop en in het algemene klassement zullen doen. Het deelnemersveld is sterk, maar na een sterke seizoensstart zijn we optimistisch."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties