Van Avermaet maakt zich geen zorgen: "Dan win ik hier liever niet"

Van Avermaet maakt zich geen zorgen: "Dan win ik hier liever niet"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het is zeker niet zo dat Greg Van Avermaet het niet geprobeerd heeft, maar het is verschillende keren net niet geweest in de Ronde van Oman. De ritzege is uitgebleven. Geen probleem voor Van Avermaet. De kopman van CCC richt zijn vizier op het voorjaar.

"Het belangrijkste is dat ik een goeie conditie heb. Ik blijf toch de man van de eendagskoersen. In een etappewedstrijd is het moeilijker voor mij. Ik moet een aankomst krijgen die me ligt. In de tweede etappe was Lutsenko de betere klimmer. In de vierde etappe sprintte Colbrelli sneller", doet Van Avermaet in HLN het verhaal van zijn week.

BLIJ MET CONDITIE

Treuren doet Van Avermaet niet, al had hij wel op een zege gehoopt. "Ik ga niet ontkennen dat het leuk was geweest, mocht ik een rit hebben gewonnen in Oman. Ik moet blij zijn met de vaststelling dat ik overal meedeed voor winst en dat ik over de conditie beschik die ik wilde hebben."

Opvallend was wel hoe sterk Lutsenko voor de dag kwam. "Hij komt net van een hoogtestage en vorig jaar won hij ook. Blijkbaar heeft hij niet veel voorbereiding nodig om te winnen. Ik heb deze week zijn resultaten bekeken van het voorjaar 2018, hij is zelfs gestopt na de Ronde van Vlaanderen. Dan win ik hier liever niet en rijd ik een goed voorjaar."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties