Yves Lampaert grijpt naast zege in tijdrit Ronde van de Algarve

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Yves Lampaert grijpt naast zege in tijdrit Ronde van de Algarve
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Net als in de Ruta del Sol stond er vrijdag ook in de Ronde van de Algarve een proef tegen de klok op het menu. De zege was voor de Zwitser Stefan Küng, die onze landgenoot Yves Lampaert naar de derde plek verwees.

Yves Lampaert kon er een 'perfect Friday' van maken na eerdere ritzeges voor Tim Wellens en Sep Vanmarcke in respectievelijk de Ruta del Sol en de Tour du Haut Var. Zover kwam het echter niet. De hardrijder van Deceuninck-Quick.Step mocht met een sterke tijd (24'41") op het 20 kilometer lange parcours even plaatsnemen in de hotseat, maar nog twee andere renners doken onder de tijd. 

De 24'33" van de Zwitser Stefan Küng bleek voldoende voor dagwinst. Ook de Deen Soren Kragh Andersen, die naar de derde plek in het klassement springt, dook nog onder de tijd van de Belgische kampioen. 

Verrassende leider Tadej Pogacar verbaasde met een vijfde notering in de proef tegen de klok en behoudt zo zijn leiderstrui. De amper 20-jarige Sloveen van UAE Emirates telt een bonus van 31" op de Spanjaard Enric Mas (Deceuninck-Quick.Step). 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties