Afscheidnemende Pauwels merkt op hoe van der Poel het nog beter doet dan Nys en Albert

Afscheidnemende Pauwels merkt op hoe van der Poel het nog beter doet dan Nys en Albert
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Kevin Pauwels staat voor zijn allerlaatste weekend als veldrijder. Uiteraard krijgt de renner van Marlux-Bingoal dus het woord. Over het fenomeen Mathieu van der Poel bijvoorbeeld. Pauwels is alleszins blij dat hij nog tegen de Nederlander heeft kunnen rijden.

"Mathieu is het beste wat ik ooit bezig heb gezien op de fiets", zegt Pauwels in Gazet van Antwerpen. "Ik heb Nys meegemaakt, ik heb Albert meegemaakt, maar Mathieu is nog een pak beter. Dat zie je nu ook meteen op de weg. Dat konden Nys en Albert niet. Hij heeft het niveau in de cross naar een hoger niveau getild."

MEER MET DE HANDREM

Het veldrijden is in de loop der jaren zeker en vast veranderd. "Natuurlijk ben ik zelf ook minder geworden, maar met Mathieu, en ook Wout, wordt er vanaf de eerste meter tot aan de finish keihard gereden. Dat was vroeger toch anders. Ik begrijp Mathieu dat hij het in de klassementscrossen niet spannend wil laten worden, maar n de kleinere crossen had hij toch een keer meer met de handrem op mogen rijden, vind ik."

Alles bij mekaar is Pauwels vooral tevreden dat hij de huidige wereldkampioen van dichtbij aan het werk heeft gezien. "Hij is een wonderkind. Ik ben eigenlijk blij dat ik tegen hem heb mogen crossen en dat ik hem in zijn jonge jaren zelfs heb kunnen kloppen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties