Kopman in het voorjaar, knecht in de Tour, het lot van heel wat Belgen: "Zeker in Roubaix was dat lastig"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 1 reacties
Kopman in het voorjaar, knecht in de Tour, het lot van heel wat Belgen: "Zeker in Roubaix was dat lastig"
Foto: © photonews

Oliver Naesen, Sep Vanmarcke, Edward Theuns, noem ze maar op. Het zijn allemaal absolute kopmannen in het voorjaar die nu moeten knechten in de Tour. Maar hoe voelt dat?

"Het is wel plezant om voor een potentiële winnaar te rijden", aldus Edward Theuns bij Sporza. "Ik hoop dat hij nog wat kan opschuiven in het klassement, maar we mogen tevreden zijn met waar we al staan." Maar is Dumoulin wel tevreden met een podiumplek. "Je moet realistisch zijn, tijd nemen op de mannen van Sky is niet simpel. Een paar seconden wel, maar een minuut vijftig is veel."

"Hij is vooral kalm in verschillende situaties. Dat is een van zijn belangrijkste eigenschappen. Hij is ook dankbaar naar ons toe en weet wat voor een werk wij doen." Want dat is het lot van Theuns en vele andere landgenoten in deze Tour, helpen voor zijn kopman. "We zijn zeker niet zo sterk als Team Sky, maar hebben hem altijd al gesteund."

Geven en nemen

"Het is een dubbel gevoel, we zijn natuurlijk allemaal ambitieus. Maar als we moeten kiezen tussen niet naar de Tour gaan of in dienst rijden, zijn we nog steeds het liefst onderdeel van de Tour. Soms is dat wel lastig, zeker in de Roubaix-rit, maar soms is het wat geven en nemen en nu moeten we wat geven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties