Wie duikt er daar op bij de verkenning van de Omloop (die hij niet rijdt)? Mathieu van der Poel!

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 12 reacties
Wie duikt er daar op bij de verkenning van de Omloop (die hij niet rijdt)? Mathieu van der Poel!
Foto: © photonews

Opvallend gezicht bij Corendon-Circus tijdens de verkenning van de Omloop Het Nieuwsblad op woensdag. Niemand minder dan Mathieu van der Poel verkende mee het parcours van de openingsklassieker. Een beetje vreemd, toch?

Zoals u ongetwijfeld al weet, past Mathieu van der Poel voor de Omloop Het Nieuwsblad. De Nederlander is sinds enkele dagen terug van de Ronde van Antalya, waar hij zijn eerste koers in 2019 op de weg reed én meteen ook raak schoot in de openingsrit.

Van der Poel rijdt zijn eerste semi-klassiekers pas in Nokere Koerse en de Handzame Cycling Classic. Zo gaat hij naar Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen, de Ronde van Vlaanderen, Brabantse Pijl en Amstel Gold Race. 

Weinig ervaring 

Maar wie kregen we plots te zien bij de verkenning van de Omloop? Jawel, Mathieu van der Poel. Dat heeft er ongetwijfeld mee te maken dat Van der Poel op enkele hellingen weinig ervaring heeft.

Zo reed hij in het verleden wel al over onder meer de Oude Kwaremont en de Paterberg, maar dat is al van bij de junioren geleden. Enkele Vlaamse hellingen deed hij echter nog nooit. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties