Wout van Aert en andere Belgen geven inkijk in hun eetgewoonten

Wout van Aert en andere Belgen geven inkijk in hun eetgewoonten
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De kleinste details zijn belangrijk als wielrenner. Veel aandacht gaat dan ook uit naar de voedingsgewoonten. Vaak krijgen de renners pasta bij hun bord, al blijkt dat bij heel wat Belgische coureurs nog goed mee te vallen. Zeker thuis. In competitie is het nog iets anders.

Een rondvraag van Het Nieuwsblad peilde bij verschillende Vlaamse renners naar welke pasta ze het liefst hebben en hoe vaak per week ze het eten. Daaruit blijkt dat ze thuis niet al te vaak voor pasta aan tafel schuiven. Ieder heeft uiteraard zo zijn eigen voorkeuren. We zetten die van een aantal renners op een rijtje.

Wout van Aert

Lievelingspasta: Iets pittig. Een Arrabiata-saus. Als het maar al dente gekookt is.
Aantal keer per week: Tijdens competitie elke dag, soms zelfs bij ontbijt. Thuis maar 1 keer per week.

Greg Van Avermaet

Lievelingspasta: Spaghetti aglio e olio. Liefst pasta van merk Rummo.
Aantal keer per week: In competitie dagelijks, thuis 1 keer per week.

Victor Campenaerts

Lievelingspasta: Tagliatelle met zalm, prei en roomsaus.
Aantal keer per week: Thuis nooit, op koers 2 keer per week.

Thomas De Gendt

Lievelingspasta: Tagliatelle Carbonara, als ik niet naar calorieën moet kijken.
Aantal keer per week: Thuis 2 keer, de kindjes eten dat zeer graag, zelfs zonder saus.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties