Jakob Fuglsang: "Ik wil in Parijs op het podium staan"

Arjen T'Sjoen
| 2 reacties
Jakob Fuglsang: "Ik wil in Parijs op het podium staan"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Jakob Fuglsang heeft net voor de Tourstart stevige ambities uitgesproken. De Deen hoopt om over drie weken op het eindpodium te staan in Parijs.

In een perszaal in Brussel belegde Astana vandaag zijn Tour-persconferentie. In het centrum van de belangstelling stond de Deen Jakob Fuglsang die zaterdag als een van de favorieten aan de Tourstart komt. "Ik hoop dat het Tourpodium mogelijk zal zijn, ik heb een sterke ploeg achter mij en ik voel me heel erg goed. De droom is uiteraard eindwinst, maar laten we vooral rustig blijven," opende Fuglsang. 

Ondanks de afwezigheid van Dumoulin en Froome is Fuglsang er wel niet zeker van dat het zomaar een open Tour zal worden. "Met Geraint Thomas staat de winnaar van vorig jaar wel gewoon aan de start. Ineos heeft de ervaring om deze wedstrijd te domineren en ik verwacht dat Thomas gewoon even goed zal zijn als vorig jaar."

Uitzonderlijk seizoen

Fugslang is bezig aan het beste seizoen in zijn carrière. De Deen won dit jaar al Luik-Bastenaken-Luik en was de sterkste in de Dauphiné. In de Tour eindigde hij wel nog nooit beter dan de zevende plek van 2013. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties