Jakob Fuglsang heeft meer vertrouwen dan ooit tevoren en onthult specifieke doelstelling voor Ronde van Frankrijk

Jakob Fuglsang heeft meer vertrouwen dan ooit tevoren en onthult specifieke doelstelling voor Ronde van Frankrijk
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Eén van de sterke mannen uit het eerste seizoensdeel is ongetwijfeld Jakob Fuglsang. De Deen van Astana zal zelden zo druk gesolliciteerd zijn als in aanloop naar de komende Ronde van Frankrijk. Hij wordt getipt voor het podium of meer. Het geloof in eigen kunnen is aanwezig.

Nochtans is er ook dat andere gegeven, namelijk dat hij eigenlijk nog nooit een opvallend klassement reed in een grote ronde. En ondertussen is Fuglsang toch ook al 32. "Ik blijf bijleren - ook op mijn leeftijd. Ik heb geleerd hoofd-van bijzaken te onderscheiden. Dat zal me helpen de komende weken", ziet de winnaar van de Dauphiné er in HLN geen graten in.

Ik heb me nog nooit zo goed gevoeld 

Vorig jaar reed diegene die de Dauphiné naar zijn hand zette, alvast ook in het geel naar Parijs. Met het vertrouwen en de vorm van Fuglsang zit het wel snor. "Ik word ieder jaar beter. Ik heb me nog nooit zo goed gevoeld".

Waar denkt hij nu eigenlijk zelf echt te kunnen uitkomen? "Het podium. Ik geloof dat dat realistisch is. Soms heb je gewoon wat geluk nodig. Als dat niet het geval is, kan het natuurlijk ook top vijf worden. Alles ligt zo dicht bij elkaar."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties