Ondanks 19e plek en tijdverlies op concurrentie is Naesen niet ontevreden: "Dit wisten we op voorhand"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Ondanks 19e plek en tijdverlies op concurrentie is Naesen niet ontevreden: "Dit wisten we op voorhand"
Foto: © photonews

Romain Bardet was ongetwijfeld één van de verliezers van de dag na de ploegentijdrit. De Franse kopman van AG2R-La Mondiale verloor liefst 1'19 op Jumbo Visma en 59 seconden op Ineos. Na twee ritten wordt het dus nog een tikkeltje moeilijker voor Bardet.

Echt rooskleurig ziet het er na het openingsweekend dus niet uit voor Bardet. Al had de Franse Tourhoop dat verlies wel ingecalculeerd, zegt ploegmaat Oliver Naesen. "We hebben geen budget van 50 miljoen euro zoals Ineos en drie ploegmaats zijn helemaal ingetapet. Dan weet je dat het moeilijk wordt", aldus Naesen bij Sporza. "Gezien de omstandigheden is het echt een goeie ploegentijdrit voor ons."

"Dit is dus geen verrassing. We wisten op voorhand dat we een minuut zouden verliezen. In tijdritten moeten we consolideren en de schade beperken. Het is onze achilleshiel", beseft de Oost-Vlaming. 

Geen Latour en Dillier

Bovendien mist AG2R-La Mondiale ook twee cruciale pionnen voor dit soort werk. "Latour, tweevoudig Frans tijdritkampioen, en Dillier, ex-wereldkampioen ploegentijdrit, hebben botten gebroken en staan hier niet aan de start. Dat is een aderlating."

"En vorige week zijn er op het Frans kampioenschap twee renners uit deze selectie gevallen en gisteren nog eens twee ploegmaats. Dan weet je dat het dus echt moeilijk wordt. En dan is het resultaat toch nog positief. Romain wist dit ook op voorhand. Hij is blij dat dit maar het verschil is", bekent Naesen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties