Waaieroorlog zorgt voor slachtoffers in Tour: twee topfavorieten voor eindwinst verliezen anderhalve minuut, grootste verliezer bij Jumbo-Visma

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Waaieroorlog zorgt voor slachtoffers in Tour: twee topfavorieten voor eindwinst verliezen anderhalve minuut, grootste verliezer bij Jumbo-Visma
Foto: © photonews

Wat één dag voor de rustdag een doodgewone etappe voor de sprinters moest worden, is uitgedraaid op een ware waaieroorlog. Enkele favorieten voor eindwinst kregen dan ook een ferme oplawaai.

Plots waren ze er dan, de waaiers. De specialisten van Deceuninck-Quick.Step zetten zich aan kop van het peloton en kreeg de steun van Team Ineos, dat met Egan Bernal en Geraint Thomas beide kopmannen vooraan had zitten. 

Winnaars van de dag:

Welke toppers/favorieten zaten netjes vooraan? Gele trui Alaphilippe en Spaanse klassementsman Enric Mas (Deceuninck-Quick.Step), Geraint Thomas en Egan Bernal (Ineos), Steven Kruijswijk (Jumbo-Visma), Adam Yates (Mitchelton-Scott), Romain Bardet (AG2R-La Mondiale) en Dan Martin (UAE Emirates). 

De verliezers van de dag? Jakob Fuglsang (Astana), Richie Porte (Trek-Segafredo), Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) en Rigoberto Uran (Education First). Zij kregen ieder 1'40" aangesmeerd. Een mokerslag net voor de rustdag, vooral voor Pinot en Fuglsang dan. Mikel Landa (Movistar) kreeg dan weer met extra pech af te rekenen en verloor meer dan 2 minuten. Vincenzo Nibali verloor dan weer meer dan 5 minuten.

Bennett grootste verliezer

De grootste verliezer was eigenlijk George Bennett. De Nieuw-Zeelander, voor de rit nog in de top vijf, was drinkbussen gaan halen toen het waaiergeweld begon. Het enige minpuntje in een verder perfecte dag voor Jumbo-Visma na de ritzege van Van Aert en tijdswinst voor Kruijswijk. 

In het klassement behoudt Alaphilippe zijn leiderstrui. Thomas staat tweede op 1'12", Bernal derde op 1'16". Kruijswijk schuift dan weer op naar de vierde plek. 

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties