Femke Herygers mag steeds groene trui overhandigen: "Enige wat zou kunnen misgaan, is dat Sagan 4 kussen geeft"

Femke Herygers mag steeds groene trui overhandigen: "Enige wat zou kunnen misgaan, is dat Sagan 4 kussen geeft"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Of de Belgische renners nu schitteren of niet, elke dag staat er sowieso een landgenote op het podium in de Ronde van Frankrijk. Femke Herygers werd immers in allerijl opgetrommeld om een ziek bloemenmeisje te vervangen. Sinds vorige week is Herygers dus steevast van dienst.

De dochter van Paul Herygers heeft dit werk al wel vaker gedaan. "Ik ben er eigenlijk op mijn 16e ingerold, omdat ik altijd met papa naar de cross ging. Op een bepaald moment hebben ze gevraagd of ik de bloemetjes wilde afgeven", doet Femke haar verhaal in een reportage van Vive le Vélo. "Nu ik dat ook mag doen in de Tour, is dat toch een beetje de kers op de taart."

Ze draait nu wel lange dagen. "We staan om 5.30u op en liggen niet voor 23u in bed. Daar moet je toch wel karakter voor hebben. Voor het podium zit iemand met een bordje die aangeeft wanneer je moet klappen, bloemen moet afgeven."

BLIJVEN LACHEN

Veel kan der dus niet mislopen. Alhoewel. Niet iedereen kan zeggen dat ze elke dag Peter Sagan zijn groene trui geeft. "Het enige wat er zou kunnen misgaan, is dat Sagan 4 kussen geeft en je even schrikt. Blijven lachen, is dan de tip. Mijn moeke en vake zijn heel trots op mij. Dat is toch wel het mooiste compliment."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties