Lampaert en Campenaerts geven hun wensen mee, België niet op zijn sterkst in EK-ploegentijdrit

Lampaert en Campenaerts geven hun wensen mee, België niet op zijn sterkst in EK-ploegentijdrit
Foto: © photonews

Er is al enige tijd wel wat te doen over het al dan niet aantreden van onze toppers Yves Lampaert en Victor Campenaerts in de gemengde ploegentijdritten op de kampioenschappen. Op het EK komen ze in die discipline niet in actie. Mogelijk komt het op het WK tot eenzelfde scenario.

Beiden rijden wel de individuele tijdrit op het EK in Alkmaar. Een belangrijke afspraak die op een donderdag gepland staat. Ze dreigen hun kansen te hypothekeren door woensdag ook nog eens mee te doen aan het gemengd ploegentijdrijden. Het staat nu vast dat Lampaert en Campenaerts de ploegentijdrit aan zich laten voorbijgaan, meldt Het Nieuwsblad.

EERST PLOEGENTIJDRIT, DAN WEGRIT

Het is voor het eerst dat zo'n gemengde ploegentijdrit zal plaatsvinden. Een team moet dan bestaan uit drie vrouwen en drie mannen. Door het afhaken van de huidig Europees kampioen en de vicekampioen vanop het BK tijdrijden, zullen de drie heren dus profs zijn die op zondag ook nog de wegrit afhaspelen.

Het is niet uitgesloten dat bondscoach Rik Verbrugghe later dit jaar op het WK in Yorkshire opnieuw zo'n scenario voorgeschoteld krijgt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties